14/Apr/2014

Δεν με ενδιαφέρουν οι επιστημονικές/ιατρικές έρευνες!!!

scienceProof4


Αυτός ήταν ένας από τους λόγους της “εξαφάνισής” μου από τα fora… Δεν με ενδιαφέρουν οι επιστημονικές/ιατρικές, καλοπληρωμένες ή μη έρευνες, -παύλα- fake κλινικές δοκιμές…και αυτό γιατί δεν είμαι μέσα στο “χώρο” για να ξεχωρίσω ποιες είναι οι  υποκινούμενες και χορηγούμενες από το τεράστιο, αμύθητης οικονομικής αξίας, τρίπτυχο των βιομηχανιών Τρόφιμα/Φάρμακα/Αδυνάτισμα και ποιες όχι!

 

scienceProof3Υπήρξε ένα διάστημα προς το τέλος του 2013 όπου σε όποια συζήτηση και αν προσπαθούσα να συμμετάσχω, διατροφική ή μη, μου ζητούσαν να αποδείξω κάθε λέξη που έλεγα με ιατρικές μελέτες, αλλιώς οι χαρακτηρισμοί βροχή…άσχετη, αμόρφωτη, επικίνδυνη, φανατισμένη, με παρωπίδες και πολλά ακόμη επίθετα… Σας θυμίζει κάτι αυτό? Οι περισσότεροι που με διαβάζετε το έχετε ήδη βιώσει οι ίδιοι!!

 

Υπάρχουν δύο λέξεις στην επωνυμία του blog που διαβάζετε…και αυτές είναι το My Life! Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με πρώτο και κύριο λόγο ύπαρξης την περιγραφή/αφήγηση/μετάδοση, όπως θέλετε το ονομάζετε, της προσωπικής μου εμπειρίας στην 7χρονη πλέον πορεία μου στο ωμοφαγικό μονοπάτι!

 

Τα στάδια της δικής μου μετάβασης ήταν τα εξής, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, σε φθίνουσα κατάταξη:

1) Παρακολουθώντας τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων

2) Δοκιμάζοντάς το η ίδια

3) Διαβάζοντας βιβλία εκείνων που ακολουθούν χρόνια αυτό το μοντέλο και 

4) στο τέλος, στο πολύ τέλος, διαβάζοντας βιβλία με πιο επιστημονική βάση, όπως για παράδειγμα το τεράστιο σε αξία “The China Study”.

 

scienceProof2Παρότι η βιβλιογραφία που κοσμεί πλέον τη βιβλιοθήκη μου αλλά και έχει γεμίσει την ταμπλέτα μου είναι αρκετά μεγάλη, δεν χρειάστηκα επιστημονική απόδειξη για να δω επιτέλους, μετά από 38 χρόνια στην παθολογική παχυσαρκία, το σώμα μου να συρρικνώνεται, να μην χρειάζομαι daflon για τα τούμπανα πόδια μου, να σηκώνομαι από το κρεββάτι χωρίς να πονάει η μέση μου, να μην πονάνε όλες οι αρθρώσεις μου καθημερινά, να μην κοιμάμαι 2 ώρες μετά το φαγητό…. Δεν χρειάστηκα επιστημονική απόδειξη για να δω τον άντρα μου να στέκεται ξανά στα πόδια του, να περπατάει, να τρέχει, να παίζει μπάσκετ, να οδηγεί, όταν το ιατρικό κατεστημένο τον είχε έτοιμο για χειρουργείο στη μέση, με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα, και με τον ίδιο να είναι ένα βήμα πριν το αναπηρικό καροτσάκιΔεν με έπεισε κανένα medical paper για όλα αυτά!

 

Φυσικά δεν θέλω να μειώσω με τα γραφόμενά μου τις επιστημονικές αναλύσεις/αποδείξεις… ‘Εψαξα κι εγώ να βρω κάτι πιο “επίσημο” για να καταλάβω περισσότερο πώς δουλεύει το σώμα μου, πώς λειτουργεί η τροφή, πώς δημιουργούνται οι ασθένειες. Ο καθένας οφείλει να κάνει την έρευνά του για να αισθάνεται περισσότερο σίγουρος για τον τρόπο ζωής και διατροφής του, όμως αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να αναζητάμε επιστημονικές μελέτες για κάθε τι που γράφεται. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με πληροφορίες (με μεγάλο εύρος ποιότητας και αξιοπιστίας), οι online βιβλιοθήκες με τίτλους άπειρων βιβλίων, τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδος με  κάποιους σοβαρούς τίτλους περί διατροφής. Ανοίξτε τα αυτιά σας, βιώστε την αλλαγή, ερευνήστε περαιτέρω, πειραματιστείτε…αυτή είναι η ορθή σειρά των πραγμάτων αλλά να θυμάστε…Κανείς δεν μπορεί να νοιώσει για εσάς αυτά που μόνο το σώμα σας μπορεί να σας πει!

 

Κι ενώ το My Life έχει να κάνει με το πλούσιο σε εμπειρίες βιωματικό παρελθόν μου που ξετυλίγεται σιγά σιγά μέσα από τα άρθρα του ιστοτόπου αυτού (και που δεν αφορά αποκλειστικά τη διατροφή αυτή καθαυτή, αλλά μια ολόκληρη αλλαγή τρόπου ζωής, σκέψης και αντίληψης), έχει και πολλά να ανακαλύψει, να διαβάσει και να βιώσει στο μέλλον…μερικά από αυτά ήδη “ψήνονται” και θα τα μάθετε σύντομα!

 

Γιαυτό λοιπόν, αν πραγματικά αναζητάτε την αλήθεια, αν βαρεθήκατε να είστε μόνιμα κουρασμένοι ή άρρωστοι, αν θέλετε  να ξαναδείτε το σώμα σας σε φυσιολογικά μεγέθηΜΗΝ αναζητάτε τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες, ΜΗΝ καταπίνετε τα “μαγικά χημικά ή εναλλακτικά χαπάκια”,  ΜΗΝ αναλώνεστε σε μόνιμες δικαιολογίες, αλλά ΤΟΛΜΗΣΤΕ να κάνετε μια διατροφική αλλαγή…αυτή για την οποία είμαστε βιολογικά και ανατομικά φτιαγμένοι…και που μπορεί να ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ για πάντα!

 

whatIEat30

Υ.Γ.  - Δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε?

        – φοβάστε μη δημιουργήσετε ελλείψεις στο σώμα σας?

        – ή μήπως θέλετε να δείτε live το 24ωρο μια ωμοφαγικής οικογένειας?

Για να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματά σας μπορείτε πολύ απλά να δηλώσετε συμμετοχή στο RawNatassa@gmail.com για τις 3ήμερες και 6ήμερες βιωματικές, εκπαιδευτικές, αποτοξινωτικές αποδράσεις του καλοκαιριού… Αν όχι, δεν πειράζει, εγώ θα συνεχίσω να γράφω έτσι κι αλλιώς!!! :)

 

Websitewww.MyLifeOnTheRaw.com

Youtubewww.youtube.com/user/MyLifeOnTheRaw

Facebookwww.facebook.com/MyLifeOnTheRaw

Twittertwitter.com/MyLifeOnTheRaw

Print pageEmail page

  • Olia Zavitsanou

    Νατάσα, νομίζω αυτό που κάνεις θέλει μόνο πολλά μπράβο! Η πορεία σου πολλά συγχαρητήρια για πολλούς λόγους, δεν είναι εύκολο να λες τέτοια πράγματα σε Έλληνες και να περιμένεις να σε καλοδεχτούν..! εδώ εγώ απέχω απλά απο το κρέας και προσπαθώ να γίνω αυστηρά χορτοφάγος κι έχουν φρικάρει όλοι…! ΟΛΟΙ! Επίσης δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο στα παραπάνω. Και ποιός δεν συμφωνεί οτι “είσαι ο,τι τρως”.. ; Ελπίζω να συνεχίσεις να διαδώσεις το μήνυμα και να συναντήσω κι άλλα ελλήνικα (ενεργά) χορτοφαγικά μπλογκ ( είναι τόσα λίγα ή εγω δεν ψάχνω καλά… καμιά ιδέα…; ) !!! xxx

  • Αν είσαι η κυρία στο βίντεο και ήσουν παχύσαρκη τοτε σαφως και δεν χρειάζεσαι καμια επιστημονική έρευνα γιατι τα αποτελέσματα είναι εμφανή. συγχαρητήρια.