2/Jan/2014

Ενα αθώο τοστάκι…

different sorts of bread
Σήμερα έκλεψα ένα άρθρο και το παραθέτω όπως ακριβώς γράφτηκε, μαζί με την πηγή του…ταιριάζει στον τρόπο γραφής μου και περιλαμβάνει συμπυκνωμένες πληροφορίες, τις οποίες σκοπεύω να περιγράψω αναλυτικά σε επόμενα άρθρα μου…

 

 

 

«Θυμάμαι το  - λίγο μακάβριο- ανέκδοτο:

Ρωτά ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου:
-Πώς πέθανε λοιπόν η πρώτη γυναίκα σας;
-Έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια…
-Και η δεύτερη;
-Δυστυχώς και αυτή έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια, κ. Πρόεδρε…
-Καλά!, Kαι η τρίτη;
-Από κάταγμα στο κρανίο.
-Μπα! Πώς κι έτσι;
-Δεν ήθελε να φάει τα μανιτάρια…

Ο εν λόγω συζυγοκτόνος ίσως αργούσε λίγο να πετύχει τους σκοτεινούς σκοπούς του αλλά θα κινδύνευε ελάχιστα να καταδικαστεί αν πρόσφερε στις ατυχείς συζύγους κάτι εξίσου βλαπτικό με τα δηληριώδη μανιτάρια: ένα τοστάκι συνοδευόμενο από άπαχο γάλα…
Σας φαίνεται αστείο και μάλλον υπερβολικό; Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…


Το ψωμί του τοστ είναι φτιαγμένο από πολύ επεξεργασμένο αλεύρι. Η γλουτένη του θα αντιδράσει με το ένζυμο του εντέρου τρανσγλουταμινάση ιστού, οι παραγόμενες ενώσεις θα προσκολληθούν στα κύτταρα του λεπτού εντέρου ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό που τους επιτίθεται, καταστρέφοντας τα τοιχώματα του και προκαλώντας δυσαπορόφηση των θρεπτικών ουσιών, συμφήσεις, καταστροφή της σεροτονίνης, κοιλιοκάκη, νόσο του Crohn. Παράλληλα, η υπερβολική παρουσία γλουτένης προκαλεί υπερέκκριση ζονουλίνης, της ουσίας που εντέλλει τα κύτταρα των εντερικών λαχνών να ανοίξουν τόσο ώστε να περάσουν στο αίμα όχι μόνο θρεπτικές ουσίες αλλά και τοξίνες. Τα παράγωγα διάσπασης της γλουτένης περνούν έτσι στον οργανισμό αντιδρώντας με τα ένζυμα της οικογένειας των τρανσγλουταμινασών όπου τις βρίσκουν, αναγκάζοντας το ανοσοποιητικό να επιτεθεί στα ίδια του τα κύτταρα και καταστρέφοντας μια σειρά από όργανα και ιστούς. Το κακό είναι πως η ζονουλίνη επηρεάζει με τον ίδιο τρόπο τον αιματο-εγκεφαλικό φραγμό, το μέσο προστασίας του υπερευαίσθητου εγκεφάλου, επιτρέποντας στις τοξίνες που κυκλοφορούν στο αίμα να τον πλημμυρίσουν πυροδοτώντας μια σειρά από προβλήματα και αυτοάνοσα.

Όμως δεν είναι μόνο η γλουτένη, αν και αυτή προετοιμάζει αρκετά το έδαφος. Το βιομηχανοποιημένο ψωμί του τοστ περιέχει τρανς λιπαρά, ουσίες που κανένας οργανισμός δεν μπορεί να αποδομήσει. Έτσι, ο οργανισμός φορτώνεται μια βαριά τοξίνη και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να την κρύψει κάτω από το χαλί: στα λιποκύτταρά του.

Το ψωμί του τοστ όμως περιέχει και ζάχαρη. Ότι πρέπει σε συνδυασμό με το επεξεργασμένο, άσπρο αλεύρι για απορρύθμιση του παγκρέατος, υπερπαραγωγή ινσουλίνης, ανάπτυξη αντίστασης των κυττάρων στην ινσουλίνη, φλεγμονή και συνθήκες για διαβήτη τύπου 2.

Επιπλέον, το ψωμί θα είναι φρυγανισμένο, που σημαίνει πως θα περιέχει πια και αρκετό ακρυλαμίδιο, τοξικό και καρκινογόνο, μαζί με επίσης καρκινογόνους υδρογονάθρακες και προϊόντα αντίδρασης Malliard από το καψάλισμα.
toast2
Το τυράκι: από αγελαδινό γάλα, με αρκετή Α1 Βήτα καζεΐνη, που βρίσκοντας τις πύλες του εγκεφάλου ανοιχτές προσκολλάται στα νευρικά κύτταρα και πυροδοτεί ψυχικές νόσους όπως ο αυτισμός ή η σχιζοφρένεια. Το ίδιο βέβαια και το γάλα, άπαχο όμως, για να απενοχοποιείται για την χοληστερόλη, λες και δεν θα την παράξει το συκώτι από το πλεόνασμα ραφιναρισμένων υδρογονανθράκων.

Το δε ζαμπονάκι; Επαρκώς «αρτυμένο»  με νιτρώδη και νιτρικά άλατα, κατάλληλα να αποτρέπουν τη αλλαντίαση αλλά και εξαιρετικά  για να παράγουν καρκινογόνες νιτροζαμίνες.
(Θα προσθέσω εδώ και MSG ή γλουταμινικό μονονάτριο, άκρως καρκινογόνο πρόσθετο)

Τοστάκι λοιπόν. Και αντίθετα με το ανέκδοτο, θα αποφύγετε τις αδιάκριτες ερωτήσεις του κ.Προέδρου…»

 

ΠΗΓΗ:

http://antirix.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html

http:// ippokrates-ygeia-diatrofi.blogspot.gr/

Websitewww.MyLifeOnTheRaw.com

Youtubewww.youtube.com/user/MyLifeOnTheRaw

Facebookwww.facebook.com/MyLifeOnTheRaw

Twittertwitter.com/MyLifeOnTheRaw

Print pageEmail page