10/May/2014

Επετειακή εβδομάδα Ημέρα 4η: Αδυνάτισμα

beforeAndAfter1Το αδυνάτισμα δεν ήταν ο νούμερο ένα λόγος για την στροφή στην ωμοφαγική διατροφή…η βελτίωση της υγείας μας ήταν…απλώς το αδυνάτισμα ήρθε ως παράπλευρη απώλεια! (με όλη τη σημασία της λέξεως)

 

Καθώς περνούσε ο καιρός το σώματά μας μίκραιναν! θυμάμαι πως ήμουν τόσο απογοητευμένη επειδή δεν μπορούσα να βρω λύση για το αδυνάτισμά μου, σχεδόν σε όλη μου τη ζωή, που δεν με ενδιέφερε πια το θέμα…το είχα πάρει απόφαση πως θα παραμείνω παθολογικά παχύσαρκη σε όλη μου τη ζωή! Εκείνα τα 10 κιλά που πήρα με τη διακοπή του καπνίσματος δεν έφυγαν ποτέ κι εγώ ξεκίνησα στις 7 Μαΐου με 115, ενώ ο Γιάννης με 118…Μέχρι και στα κιλά πηγαίναμε πακέτο, μόνο που έχουμε 27 πόντους διαφορά ύψους και 17 χρόνια διαφορά ηλικίας!!

 

Μέσα σε ένα χρόνο φτάσαμε τελικά εγώ τα 77 και εκείνος τα 88συνολική απώλεια 68 κιλά…χάσαμε τον 3ο άνθρωπο ανάμεσά μας…για να τον ξαναβρούμε ένα χρόνο αργότερα! (όχι…δεν ξαναπαχύναμε!!). Το θέμα αυτής της ημέρας δεν είναι να τονίσω ότι χάθηκαν 68 κιλά, αλλά να σας ενημερώσω για μερικά θεματάκια που δεν τα είχα ξαναβιώσει σε προηγούμενη απώλεια κιλών…

 

και με τη χαλάρωση τι γίνεται?”  Τίποτε θα απαντήσω…όπως ήταν το δέρμα μου πριν, έτσι παρέμεινε…απλώς έγινε πιο απαλό


και με τις θερμίδες τι γίνεται?” Τίποτε θα απαντήσω…δεν έχουμε μετρήσει ούτε μισή θερμίδα εδώ και δύο χρόνια και δεν πρόκειται να ξαναμετρήσουμε ΠΟΤΕ!!


και με την πείνα τι γίνεται?” Τίποτε θα απαντήσω…δεν υπάρχει πείνα, γιατί απλώς τρώμε ΠΟΛΥ…κι επειδή οι λιγούρες είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την πραγματική πείνα, κι έχουν τη ρίζα τους σε κοινωνικούς/ψυχολογικούς/επιβεβλημένους λόγους, θα αναφερθώ αργότερα με νεότερο άρθρο


και με την περίοδο τι γίνεται?” Τίποτε θα απαντήσω…δεν ξαναπόνεσα από εκείνη την πρώτη μέρα της 7ης/5/2012, ούτε ξαναήπια βαριά παυσίπονα, ούτε είχα ξανά ακατάσχετες αιμορραγίες, ούτε φυσικά μου κόπηκε έστω και μια μέρα η περίοδος (όπως γινόταν με τις κετονικές απαράδεκτες δίαιτες του Θέλω-να-χάσω-κιλά-εχθές-με-ο,τι-κόστος)


και με την απώλεια μαλλιών τι γίνεται?” Τίποτε θα απαντήσω…τις ξέρω αυτές τις τούφες που φεύγουν με την απώλεια κιλών…στη συγκεκριμένη περίπτωση απλώς ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ!


και με το σίδηρο τι γίνεται?” Τίποτε θα απαντήσω…γιατί απλώς ανέβηκε…Τελεία! (και χωρίς βελτιωτικά)


και με τις ζαλάδες/αδυναμίες/υπνηλίες τι γίνεται?” Τίποτε θα απαντήσω…γιατί δεν υπήρξε ούτε μία μέρα που να ένοιωσα ότι δεν είμαι καλά, ότι νυστάζω, ότι δεν έχω ενέργεια…ούτε μία ημέρα!


και με τις εξετάσεις αίματος τι γίνεται?” Εδώ θα απαντήσω….με σχετικό άρθρο που θα βρείτε (ΕΔΩ)


beforeAndAfter3Το τι έχω κάνει και  το τι έχω νοιώσει εγκλωβισμένη σε ένα παχύσαρκο σώμα το ξέρω μόνο εγώ και ο Γιάννης μου…μερικώς το έχω περιγράψει στην ιστορία μου που θα βρείτε πατώντας (ΕΔΩ)…το σίγουρο είναι ότι μπορώ να καταλάβω κάθε άνθρωπο που είναι σε αυτήν την κατάσταση…κι αν μέσα από αυτό το blog προσπαθώ να μεταδώσω ό,τι γνώσεις έχω στο θέμα της διατροφής, άλλο τόσο θα ήθελα να πείσω, ναι να πείσω, όσους και όσες από εσάς έχετε βρεθεί στην ίδια θέση ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΠΑΚΙΑ, ΤΙΣ ΣΚΟΝΕΣ, ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ, ΤΑ ΜΑΤΖΟΥΝΙΑ, ΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ, ΤΑ ΜΑΣΑΖ, ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ…υπάρχει ο δρόμος της αλλαγής διατροφής…όχι εκείνης που κρατάει όσο το αδυνάτισμα…αλλά της διατροφής που γίνεται τρόπος ζωής!


Επιπλέον εν μέσω αδυνατίσματος δοκίμασα και τις αντοχές μου…ποιες είναι αυτές? στις ημέρες 5 και 6 θα λύσετε τις απορίες σας!!!


Προς το παρόν, υπενθυμίζω τον διαγωνισμό που τρέχει…με κάθε κοινοποίηση του άρθρου στο facebook, παίρνετε μέρος στην κλήρωση για μια θέση στα 3ήμερα σεμινάρια του καλοκαιριού…στη μαγική μακρινή Κορινθία!! :)


Website:
 www.MyLifeOnTheRaw.com

Youtubewww.youtube.com/user/MyLifeOnTheRaw

Facebookwww.facebook.com/MyLifeOnTheRaw

Twittertwitter.com/MyLifeOnTheRaw

Print pageEmail page