11/May/2014

Επετειακή εβδομάδα Ημέρα 5η: Πολυήμερη χυμοαφθονία

The-juice-feasting-nutrition-course-review
Ήταν η ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας…23/9/2012…ήταν εκείνη η ημέρα που αποφάσισα να κάνω ένα τεράστιο πείραμα στον εαυτό μου! όχι ότι δεν είχα πειραματιστεί με διάφορα, απλώς αυτό ήταν κάτι έξω και πάνω από οτιδήποτε είχα κάνει μέχρι τότε…ακόμη και από το να σταματήσω να τρώω κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά, ψωμιά, ζάχαρες, αναψυκτικά, junk food σε μία ημέρα! Τι ήταν αυτό? μα να σταματήσω να μασάω για 92 ημέρες!!

 

Η 92ήμερη χυμοαφθονία ή αλλιώς 92 days Juice Feasting σύμφωνα με το πρωτόκολλο του David Rainoshek δεν ήταν τίποτε άλλο από κατανάλωση 4 λίτρων χυμών φρούτων και λαχανικών για 92 ημέρες..ναι, καλά ακούσατε…για 92 ημέρεςόσα είναι και τα μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία που αποτελούν το σώμα μας, σύμφωνα με τη θεωρία  του προγράμματός του!

 

Δεν υπάρχει λόγος σε αυτό το άρθρο να γράψω λεπτομέρειες του προγράμματος…άλλωστε δεν είναι αυτός ο λόγος της συγγραφής της συγκεκριμένης ιστορίας. Θα αναφερθώ μόνο επιφανειακά και θα πω πως δεν είναι νηστεία, δεν είναι ένα juice fast που το κάνουμε για λίγες ημέρες, για λόγους αποτοξίνωσης…είναι χυμοαφθονία…φανταστείτε ότι 4 λίτρα χυμών φρούτων και λαχανικών προκύπτουν από τουλάχιστον 8 κιλά αντίστοιχης πρώτης ύλης ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ…μιλάμε για πολύ φαγητό και αρκετές θερμίδες κάθε ημέρα απλώς χωρίς τις ίνες…και διευκρινίζω, μιλάμε για χυμό (σε αποχυμωτή) και όχι πολτοποιημένο φαγητό (τύπου smoothie)…92 συναπτές ημέρες χωρίς ίνες…no fiber…nada!!!

 

juice-feast-slider-4Μα πώς επέζησες με χυμούς τόσες ημέρες?? αυτό έλεγα κι εγώ στον εαυτό μου! ότι δεν θα επιζήσω…είχα δώσει οδηγίες στον άντρα μου να με προσέχει…μη σωριαστώ πουθενά από τη ζαλάδα και την αδυναμία…εν τω μεταξύ μόνο άλλοι 2 άνθρωποι ήξεραν ακριβώς τι κάνω…οι υπόλοιποι απλώς θεωρούσαν ότι πίνω κάποιο χυμό όταν με έβλεπαν! Ζαλάδα και αδυναμία, ε??? ΝΟΜΙΖΕΤΕ!! Δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ άλλη περίοδος της ζωής μου που να έχω τόση ενέργεια…μιλάμε για μάξιμουμ 5-6 ώρες ύπνο την ημέρα και τις υπόλοιπες ώρες ατελείωτη δουλειά…σαν τη σβούρα γυρνούσα μέσα στο σπίτι χωρίς να σταματάω λεπτό….πετούσα στα ουράνια! μόνο οι πρώτες 3-4 ημέρες ήταν οι δυσκολότερες…μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα ξαναμασήσω κάτι για 3 μήνες. Το ψυχολογικό μέρος της κάθε αλλαγής τελικά είναι το χειρότερο…όχι το πρακτικό!

 

Πείνα? ούτε για αστείο και μάλιστα παρότι το πρωτόκολλο έδινε σαφείς οδηγίες για κατανάλωση τουλάχιστον 4 λίτρων υγρών, ποτέ δεν κατάφερα να ξεπεράσω τα 3, ενώ τον τελευταίο μήνα ήταν αδύνατο ακόμη να πιω τα 2,5!! γιατί απλώς ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΣΑ…θα μπορούσα να ξεχάσω και ολόκληρη ημέρα να πιω κάτι…χόρτασε το σώμα μου θρεπτικά συστατικά…κι έτσι συνειδητοποίησα πως όντως το σώμα μας πεινάει για 2 λόγους:


1ον) για ψυχολογικούς (όταν έχει συνδέσει τα αρνητικά συναισθήματα με κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, π.χ. μόλις κλαίνε τα παιδάκια, δως τους μια σοκολάτα να παρηγορηθούν και αυτό καταγράφεται για πάντα στο υποσυνείδητό τους – διατροφικά εγκλήματα τα λέω εγώ αυτά!) και


2ον) όταν λείπουν θρεπτικά συστατικά από το σώμα. Οι κενές θερμίδες γεμίζουν το στομάχι, αλλά όχι τα κύτταρα…και όταν τα κύτταρα πεινάνε στέλνουν alert στο σώμα, στέλνουν μηνύματα πείνας…κι ενώ έχουμε φάει τον άμπακο συμπληρωμένο με ένα ταψί μπακλαβά και 1/2 λίτρο κόκα κόλα για χώνεψη, σε μία ώρα ξαναπεινάμε…σας έχει τύχει?? σε εμένα πολλά εκατομμύρια φορές!!

 

human-colonΛειτουργία εντέρου? ξέρω τι θα σκέφτεστε…3 μήνες χωρίς ίνες=3 μήνες χωρίς τουαλέτα!! ΝΟΜΙΖΕΤΕ (πάλι)…92 ημέρες με σχεδόν καθημερινές εντερικές  στερεές κενώσεις…μα πού ήταν όλο αυτό το υλικό κρυμμένο?? ακριβώς! κρυμμένο και κολλημένο στα έντερά μου…ούτε εγώ το πίστευα, ούτε η Αναστασία από το κέντρο υδροθεραπείας…επαγγελματίας του χώρου με πολλές εκατοντάδες υδροκαθαρισμούς εντέρου στο δυναμικό της…ούτε κι εκείνη το πίστευε!!!

 

Χμμμμ, τι άλλο? είπα για την πείνα, την ενέργεια, τη λειτουργία του εντέρου…τα βασικά δηλαδή! Τα υπόλοιπα ήσσονος σημασίας…η περίοδος ΔΕΝ διαταράχθηκε, παρά μόνο 4 ημέρες καθηστέρηση τον 4ο πια μήνα (στο τέλος δηλαδή), μαλλιά δεν έπεσαν, το δέρμα έλαμψε, 15 κιλά χάθηκαν (τα 4 επέστρεψαν), η διαδικασία δεν το κρύβω πως ήταν κουραστική πολλές φορές ΑΛΛΆ άξιζε τον κόπο κάθε μέρα της πολυήμερης χυμοαφθονίας!

 

Αν θα το ξαναέκανα??? Ναι, ξανά και ξανά! Σκοπεύω να την επαναλάβω τη διαδικασία μαζί με τον κ. Γιάννη αυτή τη φορά! Δεν έχουμε αποφασίσει πότε αλλά θα γίνει και θα γίνει σωστότερα από την πρώτη και βεβαίως με την προϋπόθεση ότι θα έχω πάρει έναν καλό και γρήγορο αυτή τη φορά αποχυμωτή! Περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα δεν έχει νόημα να τις παραθέσω σε αυτό εδώ το άρθρο….η σημερινή αφήγηση δεν αφορά προτροπή για κάτι αλλά ενημέρωση για το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που μοιάζει τρομακτική κι επικίνδυνη….και που τελικά αποδείχθηκε το πιο υγιεινό πράγμα που είχα κάνει τη διετία της ωμοφαγίας μου!

 

Αύριο σειρά έχει μια σωματική πρόκληση…και μιας και δεν έχω αναφερθεί ποτέ σε σωματική άσκηση, αύριο θα κάνω μια ιδιαίτερη, προκλητικότατη, δύσκολη, σωματική (αλλά και ψυχική) αναφορά!

 

Ο διαγωνισμός για μία θέση στα καλοκαιρινά σεμινάρια ακόμη τρέχει…μια κοινοποίηση=μία συμμετοχή στην κλήρωση…δύο κοινοποιήσεις=δύο συμμετοχές… ;)

 

Website: www.MyLifeOnTheRaw.com

Youtubewww.youtube.com/user/MyLifeOnTheRaw

Facebookwww.facebook.com/MyLifeOnTheRaw

Twittertwitter.com/MyLifeOnTheRaw

Print pageEmail page